Theetuin

DE KOFFIE & THEETUIN

In het voorjaar van 2017 is er een prachtige koffie- en theetuin aangelegt. “De kwekerij biedt in de zomermaanden een schitterende aanblik, omdat we ons bedrijf hebben ingericht met aandacht voor planten en dieren’, vertelt Monica Oostland enthousiast over de uitbreiding. ‘Er zijn overal verrassende doorkijkjes en er bloeit altijd wel iets, wat veel vogels en insecten aantrekt. Met dit terras maken we onze kwekerij voor een breed publiek toegankelijk.”

“Na een wandel- of fietstocht kun je in een rustige omgeving ontspannen bij een kopje biologische koffie of thee met wat lekkers. We schenken een gewoon bakje koffie tot een Italiaanse latte macchiato en alles wat er tussen in zit. Onze munt- of Verveine thee wordt vers geplukt. Het gedeeltelijk overdekte terras ligt knus en beschut tussen het groen, met een heerlijk zitje onder de Lindeboom. Voor jonge kinderen is er een kinderstoel en speelgoed.”

WANDELING

Het is mogelijk om een wandeling te maken over de kwekerij. Lubbert Dijk, de kweker,is vanaf augustus op de vrijdag voor belangstellenden aanwezig om  informatie te geven over fruitbomen, voedselbossen en permacultuur. Bij de koffie- en theetuin is ook biologisch ijs, Terheylster appelsap, groenten uit eigen tuin en klein fruit in pot.


“De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan het realiseren van de koffie- en theetuin en dankzij de inzet van familie en vrienden hebben iets kunnen neerzetten waar we trots op zijn”, zegt Monica Oostland. “We zijn er helemaal klaar voor om iedereen te ontvangen”.