Opendag 2017

SKAL 024690

Opendag Kwekerij de Baggelhof 2017

 

Tijdens de open dag op 9 september van 10:00-17:00 kunt u op eigen gelegenheid de kwekerij bezichtigen. Er is een route gemaakt met informatie borden, zodat u een indruk krijgt van de verschillende soorten vruchtbomen en hun groeistadia. Aan sommige bomen kunt u het fruit nog zien hangen en ziet u de uiterlijke verschillen van de historische rassen. Het sortiment vruchtbomen is zeer gevarieerd: appels, peren, pruimen, kersen, walnoten, tamme kastanje en verschillende soorten klein fruit.

De vrienden van het oude fruit zijn ook aanwezig. U kunt bij hen terecht met vruchten van u boom waar u de naam niet van weet. Hiervoor neemt u 5 vruchten per boom mee en aan de hand hiervan gaan ze uitzoeken om welk ras het gaat.

Daarnaast zijn er nog andere stands zoals: Klein Meeden kruiden kwekerij, Yammie Smith suikerarme jams en koekjes, Zorgboerderij de Mare met verschillende eigen gemaakte producten, Vrienden van het Oude Fruit om fruit te determineren, Rene Oosterhuis met het mussen onderzoek, Matti Gelati biologisch ijs, Groninger Landschap, Het Noordererf met voorlichting en aanleg boerenerven, IVN Roden, Bijenvereniging Nietap en een Demonstratie wol spinnen waar je ook zelf kunt ervaren hoe dat gaat.

 

Sinds deze zomer heeft kwekerij de Baggelhof een terras waar u kunt genieten van een heerlijk kopje koffie of thee, met huis gemaakte gebak en soep.

 

 

Hierbij de foto's van de opendag 2014